online-mat-marked-no

Matleveranser direkt till bakluckan

Den nya digitala mataffären marked.no som öppnade upp försäljning tidigt i våras har nu tagit steget ännu längre med att förbättra kundens köpupplevelse. I samarbete med Volvo On Call och Fiwe ärmarked.no nu i gång med att lansera en ny smart e-handelstjänst, Volvo In-Car delivery.

Nu blir köp av mat online ännu enklare.

Den nya e-handelsleveransen bygger på Volvons digitala nyckel. Med den digitala nyckeln kan budet från marked.no leverera till kundens Volvo direkt. Kunden får ett meddelande om att matvarorna har levererats och kan sedan enkelt ta sig hem med dem utan stopp vid något uthämtningsställe.

Tanken med den nya tjänsten är att göra livet lite lättare och låta kunderna till marked.no spara tid och slippa stanna på vägen hem. Den nya tjänsten främjar också hållbarhet då leveranserna kan samordnas och sträckorna mellan leveranser kortas.

Det är marked.no:s kunder i Osloområdet som har tjänsten Volvo On Call som kommer att erbjudas matleverans från marked.no i ett första skede.

Fiwe som tillsammans med Komplett Group levererat den digitala plattformen för storsatsande marked.no har byggt lösningen på världsledande standardplattformar. IBM WebSphere Commerce utgör grunden för e-handel, Informatica MDM Product 360 används som PIM-system för produktdata, Bazaar Voice för produktomdömen, Here för karttjänster och DigitalRiver för betalningar. Integrationer till ERP system har skett via IBMs Integration Bus och SAP PI.

E-handeln fortsätter utvecklas och idag behöver man kunna integrera mot allt fler tjänster och lösningar, vilket detta är ett exempel på och något som vi på Fiwe har stor erfarenhet av.

1 reply

Comments are closed.