Affärskonsult till vårt PIM-team

Fiwe Systems & Consulting är ett av Nordens ledande konsultbolag inom tjänster och lösningar för digital handel och marknadsföring. Vi brinner för att leverera framtidens lösningar inom e-handel, PIM och digital marknadsföring och masterdata till våra kunder. Vi arbetar med marknadsledande standardprodukter. Bland våra kunder finns flera ledande varumärken i Norden. Det går bra för oss och vi fortsätter att växa. Vill du vara med på resan?

I rollen som affärskonsult PIM kommer du att arbeta i implementationsprojekt nära våra kunder. Du har en viktig roll som en av kuggarna i projektteamet tillsammans med andra roller som t ex projektledare, utvecklare, arkitekter och integrationsspecialister. Din uppgift är att översätta kundens behov och krav till en väl fungerande lösning. Vi arbetar med marknadsledande standardplattformar inom PIM (Product Information Management) och masterdata. Områden som DAM (Digital Asset Management) och lösningar för Print (katalogproduktion m.m.) förekommer också i en del av projekten. I rollen som affärskonsult bidrar du med erfarenhet och kompetens kring de lösningar vi erbjuder och hur de bäst kan användas och konfigureras för olika kundbehov. Du har lätt för att förstå kundens verksamhet och kan dokumentera deras processer och informationsbehov för olika kanaler. Du är en del av vårt team med kunniga medarbetare inom PIM.

I arbetsuppgifterna ingår att

 • Medverka som lösningsansvarig och affärskonsult i implementationsprojekt kring PIM och masterdata
 • Vara expert på de applikationer och plattformar vi erbjuder inom PIM och masterdata och hur de kan användas och konfigureras för att på bästa sätt uppnå kundens mål.
 • Leda och genomföra work-shops hos kunder
 • Analysera kundernas verksamhet, samla in krav och behov och översätta dem till fungerande lösningar
 • Arbeta med processkartläggning och processutveckling
 • Arbeta med att ta fram informations- och datamodeller tillsammans med kunden
 • Tillsammans med andra kollegor säkerställa att projektleveranser sker enligt uppsatta mål.
 • Kunna fungera i rollen som projektledare för en del av våra projekt.

Kompetensprofil

För att passa i rollen som affärskonsult inom PIM tror vi att du:

 • Har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Erfarenheter av att ha jobbat med lösningar inom PIM och masterdata är meriterande, men inget krav. Du kan också ha erfarenhet av ERP-system, datamodellering eller motsvarande. Även erfarenhet av e-handel är meriterande, men inget krav.
 • Är lösningsinriktad och har förmåga att sätta dig in i olika verksamheter och förstå kundernas behov inom området.
 • Är en god kommunikatör som kan dokumentera och presentera lösningsförslag på ett tydlig vis
 • Är noggrann, strukturerad och målinriktad.
 • Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning och är van att arbeta målinriktat och strukturerat. Som person är du social och utåtriktad och har förmågan att skapa förtroendefulla och långsiktiga relationer med kunder. Du har lätt att kommunicera med personer (både i tal och skrift) på alla nivåer i en organisation och du bidrar till en positiv atmosfär hos såväl kunder som internt.

Övrig information
Vi är i dagsläget ca 60 medarbetare och är inne i en spännande tillväxtfas. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på Mölndalsvägen i Göteborg. Ditt arbete kommer att utföras både på kontoret och ute på fältet hos våra kunder. Vi erbjuder bra villkor och förmåner. Tjänsten är heltid och tillsvidareanställning. Sista ansökningsdag

För mer information om tjänsten kontakta: per.ankaras@fiwe.se

Vi ser fram emot din ansökan i form av brev och CV. Skicka din ansökan elektronisk till info@fiwe.se och märk ditt mejl med ”Affärskonsult PIM”